ШЕФОТ НА ДРЖАВАТА ПОМИЛУВА 16 ЛИЦА: Објавен списокот со имињата на помилуваните за Нова година

  • December 25, 2018

Претседателот на државата Ѓорге Иванов одлучи да помилува 16 осудени лица по повод новата 2019 година. Во одлуката пишува дека делумно се ослободуваат од гонење 16 лица во различно времетраење од 2 до 6 месеца.

Осудените се oд Битола, Валандово, Скопје, Ресен, Неготино, Струмица, Радовиш, Гостивар… Во одлуката објавена „Службен весник“, нема целосно ослободување на осудените лица.

Фото/Макфакс

Претходно «
Следно »