ШИЗОФРЕНИЈА: Во 2016 Гоце Делчев за Заев беше Македонец, денес тој е Бугарин!

  • August 3, 2018

Веројатно во светот нема политичар кој толку пати го променил својот став по однос на низа прашања, вклучувајќи ја и националноста на македонскиот великан Гоце Делчев. Имено молкум при овогодинешното чествувањето на Илинден со Бојко Борисов во соседна Бугарија, Заев се согласи дека со тврдењата на бугарскиот премиер дека Гоце Делчев бил Бугарин.

–Заедно со колегата Заев и неговиот кабинет, минатата година отидовме во Скопје на гробот на нашиот Светец и херој, Гоце Делчев. Сега Заев заедно со неговите колеги е тука да се поклониме пред споменикот на Гоце Делчев, изјави Борисов во присуство на Заев.

Да се потсетиме што Зоран Заев изјави за медиумите на 04.02.2016 година.
-Денеска оддаваме почит на апостолот на македонскиот народ, великанот Гоце Делчев којшто го посвети и го даде животот за слободата, самостојна и независна Република Македонија.
Тоа неговото дело не смее да биде заборавено од сите генерации кои доаѓаат после нас, заради тоа што ја испраќа пораката кои сме, какви сме, зошто сме поразлилни од сите други народи и народности кои живеат во целиот овој регион.
Оддавајќи денеска почит ја испраќаме пораката дека не само што не смее да биде заборавено, туку неговото дело треба да биде следено, и затоа борбата за слобода ќе продолжи, а независноста ќе ја браниме

Претходно «
Следно »