December 5, 2021, 9:33 am

Шилегов: Драги скопјанки и скопјани, вие сте силата на овој град, и само вие одлучувате во каков град ќе живеете

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

„Вечерва одржав средба со граѓаните од повеќе населени места во Општина Сарај. Таму разговараме за она што досега е сработено во оваа општина, како и сето она што се очекува во новиот мандат“, вели градоначалникот Шилегов.
Во одржување и реконструкција на уличната мрежа во населените места Глумово, Кондово, Љубин, Крушопек, Сарај и Рашче заедно со реконструкцијата на автобуски постојки во Свиларе и Рашче преку ЈП Улици и патишта инвестирани се околу 50 милиони денари.
„Инвестиравме во подобрување на водоводната и канализационата мрежа во висина од 5 милиони денари. Го реконструиравме средното училиште Сарај, а дополнително ја опремивме и новата спортска сала на ова училиште“, кажа Шилегов.
Изградбата на европско, урбано и зелено Скопје мора да продолжи. Драги скопјанки и скопјани, Вие граѓаните сте силата на овој град, и само вие одлучувате во каков град ќе живеете. Иднината на Скопје е во ваши раце. Да се обединиме затоа што развојот на Скопје не смее да запре“, потенцираше градоначалникот Шилегов.

Latest News

Дополнетиот Предлог-буџет за 2022 година се враќа на усвојување во Собранието

Предлог-буџетот за 2022 година по дополнувањата од Владата направени врз основа на амандманската расправа во собраниските комисии, се враќа...

More Articles Like This