ШИЛЕГОВ УДИРА ПО НАЈСИРОМАШНИТЕ: Градот ги опомена лицата од импровизираните живеалишта!

  • July 31, 2018

Тргнувајќи од фактот дека Градот Скопје има обврска да се грижи за чистотата во градот, а особено да превенира и да се справува со причинителите на загадувањето на воздухот, комуналните инспектори на Градот извршија увид на јавните површини во делови од градот на кои се поставени импровизирани живеалишта.

По извршениот увид на терен, тие констатираа нарушување на комуналниот ред и јавната чистота, односно непочитување на одредбите од Законот за јавна чистота и согласно со Одлуката за комунален ред во Градот Скопје, им изрекоа опомена на лицата коишто се населени во близина на НБРМ, пред зградата на АСТЕРА и лицата лоцирани под Кале.

Градот Скопје има обврска да се грижи за чистотата во градот, а особено да превенира и да се справува со причинителите на загадувањето на воздухот. На основа на ингеренциите што ги има Град Скопје и секогаш водени од потребата на граѓаните, Градот Скопје има намера да го решава ова прашање кое години наназад се провлекува.

Претходно «
Следно »