ШИЛЕГОВ ЌЕ ГИ ЗАДОЛЖИ ГРАЃАНИТЕ МИЛИОНИ: Град Скопје ќе земе креди од 12 милиони евра за изградба на Забавниот парк

  • January 25, 2020
  • Коментари

Град Скопје ќе земе кредит во висина од 12 милиони евра за изградба на Забавен парк и набавка на реквизити. Одлуката за кредитно задолжување по предлог на градоначалникот Петре Шилегов ќе биде ставена на усвојување од Советот на Град Скопје на седницата в среда.

„Со цел дополнително да се поттикне визијата на Град Скопје како развиен културно-историски и спортско – рекреативен туристички центар, една од долгорочните цели на Градот Скопје е изградба на нов тематски забавен парк, кој ќе понуди повеќе реквизити за забава и возбуда. Од причини што проценетата вредност не може да биде обезбедена во текот на една година, изведбата на објектот ќе се одвива етапно во фази при што и финансиските средства за проектирање, изградба, набавка на реквизити и нивно монтирање се обезбедени од буџетот на Градот Скопје, во текот на 2020 и 2021 година. 94 милиони денари се обезбедени до буџетот на Градот за 2020 година, а останати 766 милиони денари преку кредит“, се вели во образложението на градоначалникот Петре Шилегов.

Извор: СДК

Претходно «
Следно »