ШИЛЕГОВ ЌЕ ПОТРОШИ 300.000 ЕВРА ЗА НОВОГОДИШНИТЕ НАСТАНИ И УКРАСУВАЊЕ: Лани не беше паметно да се слави на отворено ради воздухот, оваа година тој проблем е минато

  • November 22, 2018
  • Коментари

Град Скопје за организацијата на новогодишната населба Винтерленд ќе потрошите 5 милиони денари пари од градскиот буџет и уште 13 милиони денари за новогодишно украсување, што значи вкупно 18 милиони денари, или околу 300.000 евра.

Според официјалните информации, град Скопје за пречекот на Новата Година планира да потроши околу 300.000 евра. Организаторите брифираат дека на полоштадот „Македонија“ ќе се постават мали куќарки и новогодишна елака на локациајта на подземната фонтана веднаш до споменикот на Александар.

За разлика од лани, украсувањето на градот започна едвај дваесеттина дена пред Новата Година, а за прославата ги убедуваа граѓаните дена не е паметно да се излегува на отворено кога воздухот е загаден и да се прават јавни собири. Сега очигледно проблемот со загадањето е минато.

Претходно «
Следно »