ШО СТОРИВТЕ, МОРЕ НЕСПОСОБНИ ЕДНИ: Цела влада и двајца градоначалници од Струга, се уште не можат да ја изгаснат депонијата!

  • July 25, 2017
  • Коментари

Денес повторно гори депонијата во Струга и продолжува фијаското на Зоран Заев, Радмила Шекеринска, Рамиз Мерко и Зијадин Села, кои веќе 2 месеци не можат да се справат со обичен пожар на отпад.

Во моментов ветерот го носи чадот кон селото Лабуништа и околните места, а во текот на вечерта се очекува чадот да се насочи кон градот Струга и да се осети дури до општина Дебарца и општина Охрид.

Моментално на местото на пожарот има само 1 цистерна. Покрај локалните жители, веќе има големи реакции од големиот број на иселеници кои се дојдени во родниот крај.

Исто така, постојаните пожари и чадот ова лето ја загрозува туристичката сезона во Охрид, Струга, Вевчани и другите околни места.

Претходно «
Следно »