ШТО ВЕЛАТ СЕИЗМОЛОЗИТЕ: Преку 15 земјотреси за еден ден го тресеа Скопје – ќе има ли нови потреси вечерва и во наредните денови?!

  • September 11, 2016
  • Коментари

Преку 15 земјотреси од кои четири кои силно беа почувствувани и ги вознемирија граѓаните, а предизвикаа и помали оштетувања биле регистрирани денес во главниот град на Македонија. Сите до еден се со ист епицентар во близина на Смилковци.

Според сеизмолозите, на прашањето дали треба да се очекува нов земјотрес, велат дека на тоа прашање никој не може да даде дефинитивен одговор.

Претходно «
Следно »