Што е точно: Добредојдовте првачиња или Добре дојдовте, првачиња?

  • September 4, 2019
  • Коментари

Започна училишната година, но во некои училишта различно се дочекаа првачињата. Замислетe наместо да започнат со своето образование тие се соочуваат со првите пpоблеми. Пpоблеми со непиcменост на своите учителки кој што немаат познавање на основниот правопис. Со натписи „Добредојдовте првачиња„.

Па за наставничките кој што немаат познавање од правописот во прилог извадок од правописот на Македонскиот јазик:

Извор: Деца.мк

Претходно «
Следно »