October 20, 2021, 11:05 pm

Што се случува во детската градинка во Кочани?: Житeл oд гpaдoт co ocтpa peaкциja – „Сpaм и apaм дa ви e, вpeмe e зa лyѓe кои ќе ce гpижaт зa cитe дeцa“

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

До редакцијата bregalnicki.mk пристигна писмена реакција на граѓанин на Кочани кој што реагира во врска со негативно искуство со менаџментот на детската градинка во Кочани.

Во продолжение интегрално го пренесуваат овој текст со целосна дискреција кон идентитетот на авторот на истиот:

“ДИТА Да бидеш директор на некоја Кочанската институција значе да се трудиш таа институција да напредува, вработените да учат нови вештини и да се прилагодат кон новите текови на живеење.

Да бидеш директор на детска градинка !

Треба пред се да се вложиш и трудиш децата да добијат соодветен третман и да бидат згрижени, детските градинки се места каде родители мораат да ги носат своите деца за да од мали нозе научат нешто за другарство за животни навики и да растат заедно со други деца!

За жал некои директори обземени од функциите овие работи ги забораваат па си земаат за право да бидат и над сите закони и над сите човечки и морални големини

Си земаат за право децата да ги делат, затоа што нивните родители несе политички истомисленици како директорите кој за жал и немаат некоја своја политичка определба денес се со десницата утре со левицата , се прилагодуваат како камелеон и секогаш се со власта.

Но затоа за деца на вмровци нема место во градинките !

Срам и арам да ви е, време е за промени и поставување на директори кој ке престанат да ги делат децата на овие или оние, време е за луѓе кој ке се грижат за сите деца!

Време е оваа хунта да си оди заедно со Николчо Илијев!!!”

Извор: bregalnicki.mk

Latest News

Бајден јавно призна дека е загрижен поради кинеските хипepcонични pakeти

Американскиот претседател Џозеф Бајден изјави денеска дека е загрижен за кинеските хиперсонични ракети, неколку дена откако медиумите објавија дека...

More Articles Like This