ШTPАЈКОТ ЌЕ ТРАЕ ЕДЕН ДЕН: Училиштата ќе започнат со работа на 3ти септември

  • August 30, 2019

Штpајкот на просветните работници ќе трае само еден ден, односно на 2. септември – велат од синдикатот за ТВ 24. На 3. септември ќе почне наставата.

Од СОНК велат дека тие на првиот ден од учебната година нема да држат настава. Ова велат е само пpeдупредувачки штpајк, а доколку до крајот на септември не се договорат со Министерството за образование тогаш ќе одлучат дали ќе одат и на генерален штpајк од почетокот на октомври.

Од СОНК бараат наместо 5 отсто покачување на платите колку што им дава Владата, платите да се зголемат за 25 отсто.

Претходно «
Следно »