ЈАНЕВСКИ: Албанците имаат голем проблем со ДУИ, тоа е најкорумпирана партија!

  • January 10, 2019

Новинарот Дарко Јаневски, во неговото гостување во емисијата Отворено на ТВ Алфа, потенцираше дека Албанците во Македонија имаат голем проблем со ДУИ, односно како што речи тој ДУИ е корумпира партија која не ја интересира развитокот на градовите со албанско населени, отворање на фабрики, рекострукција на патишта, туку ги интересира само вработувањата на одредени поединци за да можат тие во меѓувреме да ги тераат сопствените бизниси

Албанците имаат проблем со ДУИ. Страшно корумпирана партија. Партија која што не ја интересира развитокот на деловите од Македонија. Нив не ги интересира развитокот на оние делови од Македонија каде што живеат Албанци. Фабрики, патишта и итн. Нив ги интересира дај да вработиме таму колку што може, нека седат дома и нека земаат плата, а ние да си го тераме нашиот бизнис во меѓувреме. И тука нема што повеќе да се објаснува за улогата на ДУИ, вели тој.

Претходно «
Следно »