ЈАНИ МАКРАДУЛИ ГИ КАРА ГРАЃАНИТЕ: Наместо да изнајде итни мерки за загадениот воздух, Макрадули се расправа со граѓаните!

  • November 6, 2017
  • Коментари

Крајно безобразно и неодговорно е заменик министерот за животна средина, Јани Макрадули да ја префрла вината врз граѓаните за загадениот воздух во земјава, стои во соопштението на ВМРО-ДПМНЕ во врска со изјавата на Јани Макрадули

Јани Макрадули, заменик министер за животна средина и просторно планирање

аници, а Макрадули наместо да понуди конкретни мерки за итно за намалување на загаденоста тој ги обвинува граѓаните и нивните навики. СДС на граѓаните на Република Македонија во текот на изборната кампања им ветуваат чист воздух и итни мерки за намалување на загаденоста, но веднаш по изборите како и се друго се испостави дека било лага и обично празно ветување, потенцираат од партијата.

Од ВМРО-ДПМНЕ велат и дека СДС и Јани Макрадули треба да им се извинат на македонските граѓани и наместо да бараат разни изговори треба да почнат да ги исполнуваат дадените ветувања.

Претходно «
Следно »