ЈУТЈУБ ОСТАНУВА ВО РУСИЈА

  • November 30, 2016
  • Коментари

Законот за регулирање на работата на видео-серверите кој го подготви Медиа-комуникацискиот сојуз не се однесува на Јутјуб, соопшти заменик министерот за телекомуникациии Алексеј Волин.

1109054678

„Да, Јутјуб е професионален сервер. Меѓутоа, специјализацијата на  Јутјуб не е продажбата на професионалните содржини, како кај он лајн-кино, туку за користење воглавно на корисни сервиси. Затоа, јасно соопштуваме дека овој закон никако не го ограничува Јутјуб“, наведува Волин.

 

Претходно «
Следно »