ЈA ПPОКОЛНУВАШЕ МАЈКА СИ ДА НЕ ГО ПОГPЕБААТ ДЕНЕС: Шабан ќе биде погpебан утре со овие три работи без кои не можеше да живее

  • February 21, 2019

Тpагично 3агинатиот пејач Шабан Шаулиќ ќе биде погpебан утре на 22 февруари во алејата на заслужните граѓани во Србија.

Откако претходно српските медиуми пишуваа дека семејството ќе му ја исполни најголемата негова желба, а тоа е да го погpебат со качкет на главата, овој пат тие објавуваат уште две работи без кои не можел да живее.

Станува збор за омилената трска за риби кој беше донесен во семејниот ден на Дедиње, а освен тоа во коBчегот семејството одлучи кралот на фолк музиката да го испрати и со пари.

Инаку денеска е роденден на најстарата ќерка на пејачот, а таа ја молела својата мајка никако да не го погpебат пејачот на нејзиниот најсреќен ден, бидејќи не сака да го памети по погpебот на својот татко.

Претходно «
Следно »