ЉУБЕ И КРИМИНАЛНАТА БАНДА: Се проширува списокот на лица кои на 12-ти декември ќе добијат отказни решенија од МВР!

  • November 13, 2016
  • Коментари

Продолжува да се зголемува списокот на партиски кадри на СДСМ во МВР кои на 12-ти декември уредно ќе бидат повикани од нивните претпоставени и ќе им биде врачено отказно решение, со образложение дека го прекршиле законот за полиција но и професионалната заклетва за немешање во активностите на политичките партии

15086446_572706149606168_737930788_n
Откако претходно објавивме неколку десетина лица кои се најдоа на списокот, вработени како полицајци од Оливер Спасовски или пак претходно во времето на владеењето на СДСМ, денес можеме да објавиме уште неколку имиња, кои пак се вработени во времето на министерувањето на Љубе Бошкоски.

Освен што самиот Бошкоски е осомничен за нарачување на убиството на Орце Коруновски, сеуште недорачистениот случај „Раштански лозја“ но и со намерно заташканиот случај „Јама“ со киднапираните Македонци од с.Непроштено тетовско во време на воениот конфликт 2001 година, тој со себе ги води и своите бандити кои како и во криминална склопка останале лојални на криминалецот кој со нешто ги задолжил.

На фотографијата, можеме да ги видиме браќата Зоран и Боби Димчевски двајцата вработени во МВР во времето на минстерувањето на Бошкоски. Зоран Димчевски работи во ПС Аеродром, додека Боби Димчевски во ПС Сарај.

Боби Димчевски е сопственик на кафулето „Ган“ во Аеродром кое важи за дувло на криминалци и проституција, а бидејќи се наоѓа во реонот на неговиот брат Зоран, него најчесто можете да го видите пред влезот на кафулето каде како службено лице го штити од инспекции и изнудува да не му се пишуваат казни на неговиот брат.

Неофицијално Боби Димчевски исто така има и една кривична пријава за насилство, која до моментов не можевме да ја потврдиме.

Претходно «
Следно »