„Њу Американ“: Џорџ Сорос – „Богот“ кој треба да биде уапсен и затворен

  • January 25, 2017

Американските весници блиски до новиот американски претседател Доналд Трамп, до Републиканците и новата власт во САД, деновиве се преполни со силни критики кон хаосот што го создаваат хулиганите на Џорџ Сорос.

sorosss1

Најновиот текст против Џорџ Сорос е во магазинот „Њу Америка“ кој силно го поддржа изборот на Трамп за претседател на САД.

Во денешниот текст и анализа на весникот се повикува на директно апсење и затвор за Сорос.
new-amerikan-soros

-Секако, на супер-богатите треба да имаат право, како и другите граѓани да учествуваат во политичкиот систем. Но, на Сорос му е совршено удобно да работи во и надвор од законот за да го уништи (а вели “реформи”) нашиот политичко-економски систем. Во својата книга Сорос за Сорос, -оној што е Бог вели: “. Јас не ги прифаќам правилата наметнати од другите” По неколку години на работа без да биде казнет, тој стана толку безобразен што воопшто и не се грижи за нелегалното и неморалното. Сметаме дека круцијални докази за криминални активности на Џорџ Сорос и оние што тој ги финансира се доволни за да се побараа официјална истрага – во Конгресот, во Министерството за правда на САД. Со покана за на суд и други истражни овластувања кои не се достапни за обичниот граѓанин, овие лица имаат обврска да ги преземат овие активности за да со укаже на корупцијата и решењето на владеењето на правото во Америка – и загрозување на слободата која ни е особено драга, пишува весникот.

Во текот на изминатите неколку години, пишува „Њу Американ“, американски градови се втурнаа во расни и граѓански немири на ниво кое не се доживеале уште од 60-тите и 70-тите.

-Немирите против полицијата во Фергусон, Балтимор, Милвоки и на други места се претворија во анти-Трамп немири низ целата земја, а повеќето од нив беа поттикнати од Black Lives Matter, MoveOn.org, International Action Center, ANSWER Coalition, и други екстремни левичарски групи кои се великодушно финансирани од Сорос Фондацијата Отворено општество (ФОО). Black Lives Matter е организација која е најпозната по ефикасното создавање на немири. Организацијата основана од 3 жени лезбејки со афроамериканско потекло доби силна поддршка од Сорос, финансиска.Истрагата на Вашингтон Тајмс во 2015 покажа дека Сорос ја поддржал оваа организација со 33 $ милиони, стои во текстот.

Подготвување на немири

Демонстрации и немири против Трамп организирани пред и по изборите – го следат моделот што честопати го гледаме, почнувајќи со протестите Окупирај го Вол Стрит БЛМ. Не само што тактиката е иста, туку и повеќето од овие организации се повторно се појавија и учествуваа во навидум спонтаната појава на организираниот хаос.

Дали кампањата “Ти не си мојот претседател”, демонстрантите кои нелегално ги  блокираа улици и патишта, ги запалија пожарите, фрлаа молотови коктели, повредија полицајци, уништија имот и испушуваат графити по јавните објекти се само изнајмени платеници на Сорос? Постои добра причина да веруваме во оваа.

Не само што е познато дека организациите финансирани од Сорос се вклучени во овие насилни активности, туку и отворено се рекламираа на интернет страниците и ја пренесуваа својата порака “Да се спротивставаат на агендата на Трамп агенда!”.

new-amerikan-soros1

Многумина од демонстрантите против Трамп ги минуваа и државните граници, со што ги прекршија и законите на државата против нередите и поттикнувањето на немири, но, исто така и  федералниот закон против овој вид на злосторства.

Како што може да се очекува, потчинетите Сорос негираат дека нивниот шеф е поврзан со хаосот предизвикан од оние што ги финансира. “Џорџ Сорос не ги финансира на овие протести против Трам”, изјави портпаролот на Сорос. Се разбира, Сорос исто така го негираше и финансирањето на движењето Окупирај го Вол Стрит. Но, финансиските податоци покажуваат дека тој ги обезбеди милионите долари за фондацијата да може да дејствува.

Ова е уште една причината зошто официјално Конгресот и Обвинителството треба да ги спроведат неопходните истраги. Сорос и останатите финансиери на немирите, субверзии и анархија и понатаму ќе го одрекуваат од очигледно, како што и прават со децении, пишува во овој дел весникот.

Претходно «
Следно »