ЌЕ ДОБИЕ ЛИ „МЕДЕНА ЗЕМЈА“ ОСКАР?: Еве ги коефициентите за шансите за престижната награда

  • January 25, 2020
  • Коментари

Откако беше објавено дека мали се шансите македонскиот кандидат „Медена земја“ да добие Оскар во категоријата странски филм, сега е очигледно оти тоа нема да се случи ни во категорјата документарец. На „Медена земја“ не и се даваат речиси никакви изледи според обложувалниците.

Коефициентот да добие Оскар е 13 што значи дека е тотален аутсајдер. Фаворит во оваа категорија е документарецот „Американска фабрика“.

Претходно «
Следно »