ЌЕ ДОЈДЕМЕ ПО ВАС И ВАШИТЕ ФАМИЛИИ: „Комитите“ решија да излезат од трибините и да се вмешаат во спорот со името!

  • June 13, 2018
  • Коментари

На официјалната ФБ страница на најголемата навивачка група во Македонија „Комити“ осамна објава во врска со договорот за промена на името. Објавата ја пренесуваме во целост

 

 До сега не се мешавме во политичките одлуки, трудејќи се да останеме тоа што сме – навивачи. Меѓутоа, ние го носиме светото име Комити, со самото тоа ние сме должни да го браниме во секоја прилика и против секого!

Порака до сите што се вмешани во менувањето на нашето вековно име: ќе дојдеме по вас и вашата фамилија! Ќе се воздигнат идеалите на нашите предци, а ние ќе докажеме дека сме достоинствени да ја носиме тежината на името што ни е оставено во аманет. Сите кои биле, се и ќе бидат Комити, ако сте ја заборавиле нашата заклетва; „за слободна и независна Македонија“, не сте добредојдени повеќе на нашата трибина, ни во нашето опкружување!

Да живее Вардар и Македонија!!!

Претходно «
Следно »