ЌЕ ИМАЛО „ПИСКАЊЕ, ВРИСКАЊЕ…“: Паника во СДСМ – партиски ботови на социјалните мрежи се закануваат дека сите што ќе бојкотираат ќе бидат казнети!

  • August 29, 2018

Откако подвигот со бришење на профили на Твитер и Фејсбук не вродија со плод и не го задушија движењето #Бојкотирам, власта се обидува преку користење на поагресивни методи да го промени мислењето на граѓаните за нивната одлука за тоа како ќе се однесуваат на 30.септември

 

Меѓу останатите, се истакнува лице од Велес, извесен Баже Лазевски кој се заканува дека ќе имало „пиштење, вриштење“ по 30.септември за оние кои немале да излезат на гласање, односно ќе бојкотираат.

Да ги потсетам сите оние од

#бојкотирам

дека на избори не е можно да се види за кого си гласал, но на

#референдум

се гледа кој

#бојкотирал

!!!

Да не има после пискање, врискање….. – пишува Лазевски на Твитер.

Заканите не престануваат тука. Дотолку повеќе, велешанецот продолжува и во коментари да објаснува дека ќе имало санкции за оние кои ќе седат дома на 30.септември, по истиот пример на оние обвинети за 27.април, за кога тој и тогаш предупредил ама не го послушале.

Во напливот на агресија, Лазевски лицитира и со 10 годишна казна затвор за Богдан Илиевски – Бетмен, небаре веќе е позната пресудата.

Претходно «
Следно »