ЌЕ ИМА ЛИ НОВ ШTPAJК: МОН и СОНК на нова средба попладнево затворена за јавноста

  • September 20, 2019

МОН ги повика членовите на СОНК повторно на средба во министерството. Министерот не откри што ќе им понуди на синдикалците и дали на оваа средба ќе се постигне договор за покачување на платите на наставниците, пренесува Сител.

Оттаму информираа дека средбата ќе биде затворена за присуство на јавноста. Од СОНК остануваат на барањата за покачување на платите за уште најмалку 15 проценти дополнително на досегашните 10 отсто.

Претседателот на СОНК Јаким Неделков за Сител изјави дека денеска очекува првични конкретни предлози од страна на МОН, ако има нешто конкретно и прифатливо дополнително ќе не информира како ќе постапат.

Но доколку не се постигне никаков договор на средбата наставниците ќе почнат со штрајк.

Претходно «
Следно »