ЌЕ НЕ ВАДЕЛЕ ЗА УШИ ОД ДОМА ЗА РЕФЕРЕНДУМОТ: ОЈО замижува пред говорот на омраза на Твитер упатен кон Македонците кои се против промена на името

  • July 27, 2018

Говор на омраза очигледно Основното Јавно Обвинителство го гони само кога станува збор за етнички Македонци кои ја сакаат Македонија, но кога станува збор за малцинствата и лица од или блиски до СДСМ не.

Имено на социјалните мрежи се почесто се говори за насилни дејствија на денот на референдумот, кога граѓаните ,,за уши’’ ќе бидат носени да гласаат за промена на сопственото име. Истакнатиот поддржувач на шарената револуција и СДСМ на Твитер запишан под псевдонимот ,,МаксимумОвертрол’’ им се закани на гласачите кои нема да излезат да гласаат на референдумот за промена на името Македонија. Тој напиша:

– Јас како шиптар ви ветувам дека ќе влегуваме по дома и за уши ќе ги вадиме #бојкотирам на референдум.

Не реагирањето на ОЈО на ваквите закани кои го загрозуваат правото на глас, отвора сомнеж дека впрочем ова е директна наредба од владини структури кои обвинителството нема намера да ги гони.

 

Претходно «
Следно »