ЌЕ ПАЃААТ И САТЕЛИТИ: „Рудолф” и „Тирада-2С” двете нови орудија на Руската армија за соборување на сателити!

  • December 18, 2017
  • Коментари

Руската Федерација прави најново оружје за уништување на сателити, соопшти еден научен институт на Министерството за одбрана на РФ.

Како што истакна Олег Ачасов, заменик-начелник на 46 Централен научноистражувачки институт, работата на овој проект ќе биде завршена во рамките на програмата за вооружување за 2018-2027 година.

Тој изјави дека РФ ги создава „мобилниот офанзивен противсателитски систем „Рудолф“ и мобилниот систем за радиоелектронско неутрализирање на комуникациски сателити „Тирада-2С“, пишува порталот Interfax.ru.

Засега подателни информации не се изнесуваат во јавност.

Претходно «
Следно »