БРЗИ КРОФНИ ОД РЕРНА: Нараснуваат огpoмни, без да ги пржите во масло!

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Состојки
-70гр путер
-125 гр млеко
-125гр вода
-2 јајца

-1 кеса со ванилин шеќер
-500гр брашно
– Малку сол

-55гр стопен путер за премачкување на крофните

Подготовка
Измешајте го квасецот со брашното, ванилиниот шеќер. Додајте јајца, вода, млеко и стопен путер, и замесете фино меко тесто. Оставете го тестото да одстои.
Кога тестото фино ќе нарасне, почнете да ги расукување корите така да не биде тестот тенко и со часа вадете кругови.

Во тепсијата sтавете хартија за печењеи премачкајте ја со стопен путер. Намачкајте ја секоја крофна од врвот со путер и оставете ја во тепсијата да нарасне.
Стасаните крофни се печат на 250 степени за околу 20 минути.
Вруќите крофни се премачкуваат со путер. Готовите крофни посипете ги со кристален шеќер и одозгора ставете шеќер во прав. Пријатно.

Latest News

Богата агенда:Со кого ќе се сретнат денес Ковачевски и Османи во Софија?

Владата ја објави денешната агенда на Премиерот Ковачевски, министерот за надворешни работи, Бујар Османи и останатиот владин состав. "Вечерва заврши...

More Articles Like This