КАКАО: Најдобар извор на антиоксиданси

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Суровото зрно на какао е најдобар извор на антиоксиданси бидејќи содржи 14 пати повеќе антиоксиданси од црвеното вино и 21 пат повеќе од зелениот чај.

kakao-gross1420399775_thumb_medium490_0

Какаото ги обновува крвните жили и ја одржува нивната функција и на тој начин позитивно влијае на здравјето на крвните жили. Личностите кои два пати дневно пијат какао со високо ниво на флаваноли во период од 30 дена значително го намалуваат систоличкиот крвен притисок кои е еден од главните виновници на инфаркт и срцеви заболувања. На овој начин ќе ја подобрите и функцијата на крвните жили. Какаото исто така може да ги обнови оштетувањата на крвните жили.

Со помош на какаото можете да се решите од мигрената.

Кога ќе го почувствувате уморот и падот на концентрацијата испијте една шолја какао. Флаванолите, билните хемикалии кои се наоѓаат во какаото и темното чоколадо одличен се избор со помош на кој ќе се решиме од уморот, падот на концентрација и ќе ни се врати бистрината.

Какаото може да има ист ефект како и аспиринот во превенцијата на инфарктот. И поради тоа заборавете го млечното чоколадо или белото чоколадо и купувајте само оно најтемно.

 

Latest News

Богата агенда:Со кого ќе се сретнат денес Ковачевски и Османи во Софија?

Владата ја објави денешната агенда на Премиерот Ковачевски, министерот за надворешни работи, Бујар Османи и останатиот владин состав. "Вечерва заврши...

More Articles Like This