Најбрзиот чоколаден крем на светот само од две состојки (Посно) за торти и колачи

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Како што и самиот наслов говори, многу брз и вкусен крем со кој можете да филувате разни торти и колачи. Се надевам дека на многумина ќе им користи за посни слави или за денови на пост.

Можеби на повеќето овој крем им е добрo познат, бидејќи се користи како основа на бројни филови, меѓутоа, еве, нека послужи како потсетник.

ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ:

400 г чоколадо за готвење – посно
400 мл слатка павлака – растителна

*Секако, овој крем може да се приготвува и во масна варијатна, доколку користите полномасна слатка павлака и млечно чоколадо.

ПОСТАПКА:

Во соодветен сад ставете ја слатката павлака и загревајте на тивко. Кога ќе започне да испарува, пред зовривање, ставете го чоколадото кое претходно сте го изрендале или искршиле на ситни коцки.https://googleads.g.doubleclick.net/pagead/ads?guci=2.2.0.0.2.2.0.0&client=ca-pub-6574259375992081&output=html&h=280&slotname=1046892864&adk=1148483745&adf=1137708138&pi=t.ma~as.1046892864&w=336&lmt=1608288643&url=https%3A%2F%2Fnmd.mk%2Fnajbrziot-chokoladen-krem-na-svetot-samo-od-dve-sostojki-posno-za-torti-i-kolachi%2F%3Ffbclid%3DIwAR2TLFzdvpzuVgpiR88_-6qgWb4uw93LpnMUNj_W8hPviwIE7EVWAkwIIOE&flash=0&hl=en&wgl=1&uach=WyJXaW5kb3dzIiwiMTAuMCIsIng4NiIsIiIsIjg3LjAuNDI4MC44OCIsW11d&tt_state=W3siaXNzdWVyT3JpZ2luIjoiaHR0cHM6Ly9hZHNlcnZpY2UuZ29vZ2xlLmNvbSIsInN0YXRlIjo2fSx7Imlzc3Vlck9yaWdpbiI6Imh0dHBzOi8vYXR0ZXN0YXRpb24uYW5kcm9pZC5jb20iLCJzdGF0ZSI6MX1d&dt=1608288643094&bpp=21&bdt=957&idt=712&shv=r20201203&cbv=r20190131&ptt=5&saldr=sa&abxe=1&cookie=ID%3D64f5c50e9ecaa8b2-220bee3b41a600a8%3AT%3D1602219132%3ART%3D1602219132%3AS%3DALNI_MZK0dj_z_t-somp_HHhjpd-rkqXdA&prev_slotnames=1046892864&correlator=4000356408140&frm=20&pv=1&ga_vid=633638229.1602219132&ga_sid=1608288338&ga_hid=727494767&ga_fc=1&u_tz=60&u_his=1&u_java=0&u_h=864&u_w=1536&u_ah=824&u_aw=1536&u_cd=24&u_nplug=3&u_nmime=4&adx=406&ady=1093&biw=1519&bih=666&scr_x=0&scr_y=0&eid=21067496%2C21069000%2C21069719&oid=3&pvsid=1358595857109662&pem=40&ref=https%3A%2F%2Fl.facebook.com%2F&rx=0&eae=0&fc=640&brdim=0%2C0%2C0%2C0%2C1536%2C0%2C1536%2C824%2C1536%2C666&vis=1&rsz=%7C%7CoeEbr%7C&abl=CS&pfx=0&fu=8192&bc=31&ifi=2&uci=a!2&btvi=1&fsb=1&xpc=TVudQVRcu4&p=https%3A//nmd.mk&dtd=736

Тргнете го садот од оган или намалете ја температурата на најтивко додека го мешате кремот, зошто не смее да загори. Мешајте додека чоколадото убаво да се растопи и соедини со павлаката.

Кремот се остава на собна температура да се излади, а потоа се става во фрижидер. Кога убаво ќе излади се мати со миксер на најсилна брзина.

Пред да се измати, може да се користи како прелив за торти и колачи, а доколку го изматите, добивате префин крем за филување.

Ова е навистина спас кога немате многу време.

Latest News

Богата агенда:Со кого ќе се сретнат денес Ковачевски и Османи во Софија?

Владата ја објави денешната агенда на Премиерот Ковачевски, министерот за надворешни работи, Бујар Османи и останатиот владин состав. "Вечерва заврши...

More Articles Like This