Трик за побрзо ладење на ручекот – навистина делува

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Ако сакате да оладите нешто брзо и лесно, тогаш ви треба трик од кујната.

Имено, ставете го тенџерето каде сте правеле нешто, во друго поголемо тенџере со ладна вода, во која ќе додадете малку сол.

Вака веднаш ќе се олади смесата.

Во прилог прочитајте и го трикот кој секоја домаќинка треба да го знае – како да направите совршена запршка

Во чорба од зеленчук или месо се става 40 гр. масло и 40 гр. брашно.

Во чорба од риба се става 30 гр. масло и 30 гр. брашно.

Во обичен сос се става 30 грама масло со 30 грама брашно.

Во светол сос на 5 литри течност се става 40 грама масло со 40 брашно.

Интересен податок е дека запршката треба да се готви 20 минути.

Latest News

Богата агенда:Со кого ќе се сретнат денес Ковачевски и Османи во Софија?

Владата ја објави денешната агенда на Премиерот Ковачевски, министерот за надворешни работи, Бујар Османи и останатиот владин состав. "Вечерва заврши...

More Articles Like This