100-КА ЗА НАЈСТАРИОТ ФУДБАЛСКИ КЛУБ ВО МАКЕДОНИЈА: ФК Љуботен го прослави стотиот роденден

  • March 31, 2019
  • Коментари

Спортските работници и луѓето кои го следат фудбалот, сигурно знаат дека фудбалскиот клуб Љуботен од Тетово е најстар клуб од овие простори.

Љуботен е формиран во 1919. година, мина низ историјата низ многу перипетии и проблеми, од големи триумфи, до згаснување.

Клубот и понатаму е активен и се натпреварува, моментално котира на 6. позиција во трета лига Запад.

ФК Љуботен е формиран точно на денешен ден.

 

100-ка за Љуботен! Најстариот фудбалски клуб во Македонија

Претходно «
Следно »