СО ПЕТ ГОДИШНО ДЕТЕ ГИ МАЛТРЕТИРАЛЕ НА ПАТ: Хорор приказна на Македонец кој бил малтретиран од грчката полиција!

  • July 31, 2018

Веднаш по поминување на грчката граница, во блзина на Кукуш, сообраќајната полиција се изживувала со Македонско семејство со мало детенце во автомобилот, затоа што на полицаецот му рекле дека се од Македонија

 

 

„Веднаш откако ја преминавме границата, во близина на Кукуш(Килкис) не застана сообраќајна полиција, иако немаше никаква причина освен можеби тоа што немавме безбедносни појаси. Откако ни напишаа казна не прашаа од каде сме, јас одговорив дека сме од Македонија по што полицаецот налутено изреагира. Потоа ми ја зема сообраќајната и возачката дозовола, ги отстрани регистарските таблички и ни кажа дека ќе можеме да си ги земеме по шест месеци. “ – вели читателот кој сведочи за хаосот кој му се случувал.

Потоа отидовме во полициската станица, со пет годишно дете. По три часа малтретирање ни ги вратија документите за да можеме да го продолжиме нашето патување. Сакам да останам анонимен – додаде на крајот.

„Пријателството“ на Заев и неговиот автопат кој треба да го означи тоа, по се изгледа завршува на граничната линија. Потоа, Македонците се оставени на милост и немилост на грчките власти и националисти вработени во грчката полиција кои неретко малтретираат наши сограѓани.

 

Претходно «
Следно »