October 27, 2021, 9:05 pm

177 дeцa oд ООУ „Бpaтcтво Единcтвo“ од Охрид завршиja вo изoлaција…

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Во изолација се 177 деца од ООУ Братство Единство од Охрид поради контакт со позитивни професори.

Директорот на училиштето вели дека во училиштето во целост се спроведуваат протоколите препорачани од комисијата за заразни болести, но поради мал ризик се одлучиле учениците наставата одреден период да ја следат онлајн.

„Станува збор за ученици од предметна настава и тоа шест паралелки од подрачното училиште во Лескајца и паралелките од шесто, седмо, осмо и деветто одделение од централното училиште, ученици кои следат настава на турски јазик“, изјавил за локалниот портал Охрид 1, директорот на училиштето, Џамал Мехмед. Според него наставниот кадар е 98% , а и наставниците кои сега се во изолација биле со примени две дози.

Latest News

Хашим Тачи останува зад решетки

Поранешниот политички лидер на ОВК Хашим Тачи останува во притвор на Специјалниот суд во Хаг, откако Советот на Апелациониот...

More Articles Like This