269 патници во паHиkа, 35 повpедени: Поради cилни туpбуленции авион слета пpинудно

  • July 11, 2019

Авион на „Ер Канада“, поради силни тур буленции, при удно слета на Хаваи, при што 35 лица се пов редени.

Како што соопшти компанијата, авионот летал кон Австралија, но бил принуден да слета поради „непредвидени и изненадни турбу ленции“.

-Според сегашните информации, 35 лица се полесно повр едени, изјави портпаролката на компанијата.

Турбулен циите, како што изјави, пак, портпаролот на американската Федерална администррација за воздухопловство, се случиле на околу 11.000 метри, на околу 950 километри од Хонолулу.

Во авионот имало 269 патници. (МИА)

Претходно «
Следно »