October 23, 2021, 8:35 am

3аев иcпpaти пopaка до akтуелното paководство? – Пapтијата е отвоpeна за нови луѓе

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

СДСМ утре бира заменик претседател на партијата, членови на Централниот одбор на СДСМ, членови на Надзорниот одбор, а после тоа следуваат состаноците на кои ќе се бираат потпретседателите на партијата, генералниот секретар, секретар за меѓународна соработка, Извршниот одбор на партијата, односно управното раководство, рече денеска премиерот Зоран Заев. Тој посочи дека влегуваат во нов конгрес со нови политики.

Премиерот и лидер на СДСМ денеска на прес-конференцијата во одговор на прашање околу наводните шпекулации за избор на новото раководство на партијата рече дека се што излегува во јавноста се најверојатно дискусии кои се водат во рамки на на органите и телата на партијата.

Додаде дека утрешниот ден го почнуваат со Извршен и Централен одбор, каде што ќе се оформуваат предлозите и, како што посочи, веројатно ништо нема да се знае се до утре околу 10, 11 часот кога ќе почнат првите состаноци.

Не би можел ништо да кажам заради тоа што нема оформено предлози, односно секој може да има свои идеи во главата, почнувајќи од мене како прв меѓу еднаквите во СДСМ, и овластен предлагач согласно статусот на Социјалдемократскиот сојуз, но сето тоа е безвредно ако органите и телата како овластени предлагачи не го предложат пред самиот конгрес, додаде премиерот.

Појасни дека дека има најмалку 30 отсто обновени кадри во највисоките органи на партијата.

Партијата е отворена за нови луѓе, за нови шасни да напредуваат во своја кариера, но по пат на дискусија на Извршниот одбор и Централниот одбор, и на крајот во конгресот ќе се донесат сите одлуки, додаде премиерот Зоран Заев.

Latest News

ВМРО-ДПМНЕ: Филипче ја paнгиpaшe Македонија на трето мecто по cmpтност во свeтoт и избpишa двa гpaдa кoлкy Македонски Брод

Бројот на починати од корона во Македонија ја надмина бројката 7 илјади. Поточно последната статистика на Министерството за здравство...

More Articles Like This