300 ПИЛОТИ БЕА ПОТРЕБНИ: Создадени услови за враќање на 626.312 иселени дома – остварено

  • October 9, 2019

Богдан Илиевски за практичната потреба од 300 пилоти од Арачиново.

А-море, мислите малку! 300 пилоти се МИНИМУМ потребни од секое населено место за да ги вратет 626.312 иселени од светот во блескавата татковина. Шо ако дојт животов изненадно во недела во 2 поручек или рецимо на 13 ноември во 16 часот и 50 минути? И шо ако во тој момент сите 626.312 иселени решет баш дента да се вратет дома? Кој ќе ги возит? Томас Кук? Адрија? Палер? Авиоимпекс? Него дај да видиме колку авиокомпании се обеќани и до кај е правиов пат на аеродромите во Битола и Штип, па ак требит да се принапрајт некое аеродромче и во Берово, Лазарополе, Маврово, Јакупица, Пелистер… Да сме скроз спремни.

ИЛИ КО ШО БИ РЕКЛЕ мене омилените пиарџии од владиниот атар:

Создадени услови за враќање на 626.312 иселени дома – остварено

А-море, мислите малку! 300 пилоти се МИНИМУМ потребни од секое населено место за да ги вратет 626.312 иселени од светот…

Gepostet von Богдан Илиевски am Mittwoch, 9. Oktober 2019

Претходно «
Следно »