January 22, 2021, 5:20 am

3aeв го „збoгaти“ мaкeдонcкиот jaзик со двa нoви збopa

Поврзано

Миленко за Мериот: Who the f()ck are you?

Долго време пред избори мојата стратегија за последните избори беше да победи ВМРО-ДПМНЕ, прво нека победи вели Миленко Неделковски...

(Видео) Heделковски: Cвeтот се движи кон нова cвeтcкa вojна

Според новинарот Миленко Неделковски светот се движи кон еден голем конфликт на рамниште на светска војна. Причината за ова потенцира...

(Видео) Светот нecпpeмен ја дочека новата фaшиcтичka okyпациJa

Во своето гостување во Инфомакс, Новинарот Миленко Неделковски говорејќи за цензурата во медиумите истакна дека светот несремен ја дочека...
- Advertisement -

Откако се „прослави“ со познавањето странски јазици, пред сè српски и англиски, премиерот Зоран Заев се истакна и со збогатување на македонскиот јазик со два нови збора – шамата и живогребност?!

„За Мицкоски и душегрижниците, кои прават шамата, можам само да кажам дека сето ова што го прават е живогребност за доаѓање на власт и ништо друго“, рече Заев за активностите на ВМРО-ДПМНЕ, не објаснувајќи што подразбира под двата нови збора што ги нема во македонскиот јазик, ниту во литуратурниот, ниту во народниот.

Latest News

Миленко за Мериот: Who the f()ck are you?

Долго време пред избори мојата стратегија за последните избори беше да победи ВМРО-ДПМНЕ, прво нека победи вели Миленко Неделковски...

More Articles Like This