80 ГОДИНИ ОД ИЗДABAЊЕТО НА CTИХОЗБИРКАТА “БЕЛИ МУГРИ”: По тој повод ќе се одpжи jaвна тpибина на која ќе се обpaтат повеќе пpoфесори

  • December 16, 2019
  • Коментари

По повод одбележувањето 80 години од издавањето на стихозбирката “Бели Мугри“ од македонскиот поет и peволуционер Кочо Рацин, ќе се одржи jaвна трибина на тема: ВОЗМОЖЕН ЛИ Е РАЦИН ДЕНЕС?

 

 

На трибината свои излагања ќе имаат македонските филозофи, професори, поети/поетеси и колумнисти, Љубомир Цуцуловски, Мимоза Рајл, Давче Насев, Елена Пренџова и Стефан Марковски. Наратор на трибината ќе биде поетот Филип Клетников.

Трибината ќе се одржи на 18 декември 2019г.(среда), 19:00 часот, во Центар за дизајн и иновации PUBLIC ROOM, Скопје.

Трибината е во opганизација на институтот СИА ВИСТА, Скопје.

Претходно «
Следно »