Aлбанскиот претседател Илир Мета “летал орли” во Битола

  • November 19, 2018

“Средба со Албанците од Меџитлија (Битола), најоддалеченото село што се граничи со Грција. Го делиме уверувањето дека за нив доаѓаат подобри времиња, со новите изгледи за членство на Македонија во НАТО и започнување преговори со ЕУ следната година. Благодарност до сите оние кои останаа во тешки времиња како Албанци и гордо го задржаа националниот јазик, чија азбука беше основана во Битола за да ги обедини Албанците насекадe”, напишал албанскиот претседател Илир Мета во неговата објава на Фејсбук.

Мета вчера бил во посета на битолското село Меџитлија и Преспанскиот регион.
https://www.facebook.com/ilirmetazyrtar/posts/2008956609150602

Претходно «
Следно »