AНДОВ ОСТАНУВА НА СТАВОТ: Организатори на атентатот на Киро Глигоров се поранешните функционери Бранко Црвенковски и Љубомир Фрчковски

  • December 6, 2018

Поранешниот претседател на собранието на Република Македонија Стојан рече дека стои зад се што напишал во неговата книга.

Поранешниот претседател на собранието на Република Македонија Стојан Андов рече дека стои зад се што напишал во неговата книга која ја брануваше јавноста, особено по тврдењето дека организатори на атен татот на Киро Глигоров се поранешните функционери Бранко Црвенковски и Љубомир Фрчковски.

Тој прво одби да каже што напишал во книгата, а потоа за колумната на Фрчковски за порталот Либертас во која тој му одговара за обвинувањата, Андов рече дека не чита колумни на Фрчковски , а ги отфрли и обвинувањата на Мане Јаковлевски кој е еден од основачите на ВМРО-ДПМНЕ на дека токму тој е еден од виновниците за ат ентатот на Киро Глигоров.

Откако му прочитавме дел од колумната напишана од Фрчковски, Андов се премисли па рече дека Фрчковски како министер за внатрешни е одговорен што не е расветлено уби ството.

Инаку Фрчковски во негов стил деновиве му одговори на Андов, ИЛИ се правдаше пред јавноста останува да видиме.

Претходно «
Следно »