October 21, 2021, 11:54 am

Bлaдaтa зaкaжa ceдницa – eвe кoи тoчки ќe бидaт oпфaтeни

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Владата денеска со почеток во 12 часот, ќе ја одржи редовната 104-та седница со повеќе точки од својата програма за работа и од интерес на граѓаните.

На седницата, согласно дневниот ред, ќе биде разгледан Предлог-законот за изменување и дополнување на Законот за заштита од јонизирачко зрачење и радијациона сигурност, по скратена постапка, на предлог на Министерството за здравство.

Покрај другото, на предлог на Министерството за образование и наука, на дневен ред за разгледување е и Предлогот на закон за изменување и дополнување на Законот за просветна инспекција, како и повеќе информации и извештаи за планирани и реализирани проекти на одделните министерства.

Latest News

ДОМ нema да ги повика своите гласачи да гласаат за CДCM

Маја Морачанин, претседателка на партијата ДОМ, во денешното издание на „Утрински брифинг“ истакна дека во вториот круг нема да...

More Articles Like This