BЛAСТИТE ВО ЊУJОPК OБЈAВИЈA ПЛAН: Вoвeдyвaaт eлeктpични вeлocипeди за дocтaвa

  • December 6, 2019
  • Коментари

Властите во Њујорк неделава објавија план за воведување електрични товарни велосипеди коишто треба да ги заменат возилата за достава кои ја зaгaдyвaaт околината.

Доставните претпријатија на Амазон, УПС и ДХЛ ќе ја поддржат шестмесечната пробна програма на њујоршкиот Оддел за сообраќај, и тоа онаму каде што е најфреквентно, пишува „Њујорк тајмс“.

Други поголеми градови, како Париз, Лондон и Хамбург веќе имаат воведено електровелосипеди за достава.

Претходно «
Следно »