Cтyдиja oткpивa кaкoв e pизикoт oд дoлгopoчни пocлeдици кaj нeхocпитaлизиpaнитe лица oд Koвид-19

Поврзано

- Advertisement -

Пациентите со коронавирус кои не се хоспитализирани имаат мал ризик од сериозни, долгорочни ефекти од заразата, но кај нив е забележан поголем број посети на лекари по општа медицина по болеста, покажа студија објавена во списанието „Лансет заразни болести“ (The Lancet Infectious Diseases).

Истражување спроведено во Данска покажало дека постои мал ризик од сериозни компликации по инфекцијата кај пациенти кои не морале да бидат примени во болницата.

Сепак, овие пациенти имаат зголемен број посети на општи лекари и тоа може да биде последица на Ковид-19.

Latest News

Ивановска: Кулите кај „Холидеј Ин“ се договорена зделка

Претседателката на Државната комисија за спречување на корупцијата, Билјана Ивановска, истакна дека јавниот интерес е сериозно загрозен на сметка...

More Articles Like This