Category: Актуелно

НЕМА НИ СИЛА НИ ЧАДОР КОЈ ЌЕ НЕ ЗАМОЛКНЕ: Миленко Неделковски и Стевчо Јакимовски за Дневник

Нема ни сила ни Чадор што ќе не замолкне Не постои таква сила, ниту маж на целата Земјина топка што би можел да ме замолчи мене. По цензурирањето на мојата колумна, можам само да им кажам дека ни на крај памет не ми е да престанам да го зборувам или да го пишувам она што го […]

БЕЈЛИ ПРИЗНА ДЕКА Е „ЧАДОРОТ“? Твитер преписка помеѓу Џес Бејли и Стевчо Јакимовски!

Цензурирањето на текстови, колумни и најстрашно емисии со рекордна гледаност е само по себе доволен скандал. Но, по неколкуте текстови објавени во најтиражниот дневен весник Дневник во врска со цензурирањето на емисијата на Миленко Неделковски, Инфомакс.мк каде што беше цензурирана и колумна на лидер на политичка партија, односно Стевчо Јакимовски на Твитер се јави и […]

ИНФОМАКС СЕ ВРАТИ: Еве што се случуваше во изминатите неколку дена и зошто не функционираше Инфомакс.мк!

„Во време на измама, кажувањето на вистината се смета за револуционерен акт“ – рекол Џорџ Орвел и ја дал апсолутната дефиниција за тежината врз плеќите на оној кој ја кажува вистината, и не се плаши истата да ја сподели со оние кои се засегнати да ја знаат Се започна по објавувањето на колумната на Наталија […]

СРПСКИТЕ МЕДИУМИ ПРЕНЕСУВАА МАНИПУЛАЦИИ, ЛАГИ И СПИНОВИ:Српска агенција по налог на СДСМ ги штелува вестите од Македонија

  • April 22, 2016
  • Коментари
Сите српски медиуми вчера пренесуваа информации во коририст на СДСМ со манипулации, лаги и спинови. Во овие медиуми изостанаа вестите за најголемиот граѓански собир кој вчера се одржа во Македонија, а на кој присуствуваа над 60.000 лица. Во своето известување РТС посвети 90 проценти на 30 пати помалкубројните протестанти од Сорос, а за собирот на […]
Страница 628 од 628« Прво...600610620«624625626627628