КОЛУМНА НА ДАРКО ЈАНЕВСКИ: Зошто им вртиме грб на САД?

Ние упорно и упорно се оддалечуваме од Американците како наш стратешки партнер. Ете, САД немаат никакво цензорско тело што ги контролира и казнува телевизиите, ние штотуку го воведовме. Во САД нема „тииит“ кога се споменува името на странски амбасадор,...

ТОДОР ПЕТРОВ: НИЕ, БОНД СТИЛ И КАЛЕТО…

  Ништо не е случајно, а ако е, тогаш е доста добро испланирано! Војната во Македонија 2001 година не беше војна меѓу Македонците и Албанците, ниту војна меѓу православните и муслиманите. Војната во Македонија 2001 година беше симулирана војна...

КОЛУМНА НА МИРКА ВЕЛИНОВСКА: Избори во обескостена Македонија

Па нормално дека нема да ,,дрвам“ сега откако четворицата партиски поглавици овластени од евро-атлантскиот центар на моќ (Вашингтон виа Брисел), распишаа вонредни избори. Процесот што пред наши очи се одвиваше речиси цели две години се вика како да спремиш...

МИЛЕНКО НЕДЕЛКОВСКИ: Ни со Чак Норис на листа, СДСМ не може да победи

Дека во случајот со Зоран Заев си имаме работа со абдал, не е потребна поголема елаборација. Но, ич не ми е јасно зошто интелектуалата во опозиција, нивните домашни и странски ПР стратези, како и странските умбрела поддржувачи ја форсираат истата...

КОЛУМНА НА МИЛЕНКО НЕДЕЛКОВСКИ: Парелелна држава

Ме интересира како се вика нешто што е “паралелно“, ама не е од две работи (две линии), ами од 5-6 или повеќе. Да појаснам, ако се вика за нешто “2 паралелни лини“, како се вика ако 6 линии идат...

КОЛУМНА НА ДАРКО ЈАНЕВСКИ: Кај си бе, хомосексуалец?

Нема промена во ставот на Агенцијата за медиуми на Зоран Трајчевски за забрана на употреба на зборот педер, што веќе создава проблеми на улица. Среќаваш стар пријател и сега веќе не можеш да му кажеш „Kај си бе, педер“...

КОЛУМНА НА АЦО СТАНКОВСКИ: Магиски осврт!

За разлика од размрсулавените и хистерични шарени псевдореволуционери, кои својата вера одамнаја продадоа за вечера, па единствената визија што ја имаат за утрешнината е нивната полна чинија, секако, во метафорички контекст, постојат и поинакви „уметници“, што навистина знаат со...
- Advertisement -spot_img

Latest News

(Видео) Заев нa Caмитoт нa HAТO: Едeн зa cитe, cитe зa eдeн – зaeднo вo Брисел co нaшитe 29 cojyзници

Македонија првпат учествува како горда рамноправна членка на НАТО, заедно со останатите 29 сојузници и пријатели на денешниот Самит...
- Advertisement -spot_img