October 20, 2021, 9:45 pm

КОЛУМНА НА ДАРКО ЈАНЕВСКИ: Бебиња од турска серија во СЈО!

Kога ќе се дозволи шарлатани да се мешаат во стручни работи, тогаш бргу се сфаќа дека ѓаволот ја однел шегата. Така беше и кога се ставаше потпис на речиси несфатливо аматерскиот Закон за специјалното обвинителство за бргу потоа да...

КОЛУМНА НА СТЕВЧО ЈАКИМОВСКИ: Гнида!

Едно момче на село го задолжил татко му да ја изрине шталата каде што биле сместени нивните крави. Чистејќи ја така шталата, дошол до една крава која нон-стоп мафтала со опашката. Таа кутрата се бранела од мувите бидејќи било...

КОЛУМНА НА ДАРКО ЈАНЕВСКИ: Малку мозок, многу забава!

Кога на човек му треба забава, обично тоа си го организира сам. До него е дали ќе пушти нешто забавно на телевизија, ќе излезе, па ќе се забавува на друг начин или ќе смисли некоја трета варијанта. Но, веројатно,...

МИЛЕНКО НЕДЕЛКОВСКИ: ПРОБЛЕМ, А?

Најзабавни ми се Ацо Дува-на-полноќ, Герис и слични корисници на Соросови пари за уништување на оваа држава кога ќе добијат нарачка да цвичат, стенкаат, плачат, се жалат, кукаат… Тогаш де, кога нивниот падрон има проблем со замисленото и посакувано...

КОЛУМНА НА ЛАТАС: Двојазично!

Десет недели пред изборите работите стојат вака: 1. Никој не е сосема сигурен дали избори на 11 декември воопшто ќе има 2. Заев, за секој случај, свика конгрес со делегати што самиот персонално ги бирал за да не мора да има...

КОЛУМНА НА РУСКИОТ АМБАСАДОР: Праведен суд на историјата!

Од­маз­да... Во овој по­им се чувс­тву­ва сту­дот на не­из­беж­нос­та. Ме­ѓу­тоа, ре­ал­нос­та е мно­гу по­ком­пли­ци­ра­на. Се­кој ден во по­ли­ти­ка­та, па и во се­кој­дне­ви­е­то, ние се со­о­чу­ва­ме со неп­ра­вед­ност, слу­ша­ме за стра­вот­ни злос­тор­ства, чии ви­нов­ни­ци ос­та­ну­ва­ат не­каз­не­ти. Во ва­ков слу­чај не­кои...

КОЛУМНА НА МИРКА ВЕЛИНОВСКА: Ебате универзумот во кој Kатици се идоли и идеали!

Е, па почитувани жители на Македонија, мои сограѓани, изминатава недела конечно и практично се уверив во точноста на дијагнозата дека хистеријата и пизмата се симптоми на стравот од немоќта. Цела недела деноноќно ја следев работата на ООН и нејзините...

ПЛАНОТ Е МАКЕДОНИЈА ДА СЕ ПОДЕЛИ: Задача на секој Македонец е да застане во одбрана – Андреј Корибко!

САД изгледа спремна за понатамошна интернационализација на Македонската криза која ја создаде, откако увиде дека домашните агенти не успеаваат во нивните очајни напори да ја соборат легитимно избраната влада Настрана од многу веројатната можност за насилни провокации, дали тоа...

ВИДЕО КОЛУМНА НА МИЛЕНКО НЕДЕЛКОВСКИ: Беседа за татарите!

Видео колумна на Миленко Неделковски

ДРАГАН ПАВЛОВИЌ-ЛАТАС: СЈО ШОУ

СЈО е главна опасност за телевизиите. Како почнаа, ќе пропаднат парите дадени за секое реалити шоу што е купено и најавено. Гледаноста на телевизиите ќе биде бунар бидејќи СЈО и Катица ја загрозуваат популарноста на Големиот брат, Фарма, Парови…...
- Advertisement -spot_img

Latest News

Сега на СДСМ ќе му се случува она што на ВМРО му се случи во 2017-та

Уредникот на Инфомакс, Александар Митовски во вечерашното гостување во емисијата „Јади бурек“ на ТВ Сонце, истакна дека порзот на...
- Advertisement -spot_img