November 27, 2021, 9:17 am

Coбpaниeтo ќe ja пpoдoлжи 34-тa ceдницa

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

Собранието денеска ќе ја продолжи 34. седница, на чиј дневен ред се повеќе предлог-закони во прво читање.

Пратениците ќе расправаат за Предлог-законот за изменување и дополнување на Законот за прекршоците, по скратена постапка, за измените и дополнувањата на законите за постапување со бесправно изградени објекти, за комуналните такси, за даноците на имот, за финансирање на единиците на локалната самоуправа, на Законот за буџетите, сите во прво читање.

На дневен ред на седницата се и Предлог-законот за системот на внатрешна финансиска контрола во јавниот сектор, измените на Законот за социјална заштита, на Законот за шумите, на Законот за стоковните резерви, за административните такси, сите во прво читање и Информацијата за нацрт-концепција за основно образование, поднесена од група пратеници.

Latest News

Втор ден прекин на железничкиот сообраќај

Патничкиот и товарниот железнички сообраќај во државава втор ден е во целосен прекин, откако машинскиот и извршниот персонал од...

More Articles Like This