CTPAШНО: Ова е eгзoдyc на Македонија

  • September 10, 2019
  • Коментари

Стотици семејства си заминуваат од Македонија, што направи Зоран Заев за овие три години за да задржи барем еден човек ?

Стотици огништа ќе има помалку, затоа што овие луѓе немаат ниту една причина повеќе да седат во сопствената татковина.

Поразителна и болна е оваа реалност каде што нема ниту еден сегмент каде што блескаме, му се збогтиса на народот од разно-разни Заевци, Вицевци, Анѓушевци.

На егзодусот мора да му се стави крај, а првиот чекор до тоа е крајот на оваа политичка каста на власт, пишува претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски на Фејсбук.

Ова е егзодус на Македонија !

Стотици семејства си заминуваат од Македонија, што направи Зоран Заев за овие три години за да задржи барем еден човек ?Стотици огништа ќе има помалку, затоа што овие луѓе немаат ниту една причина повеќе да седат во сопствената татковина.Поразителна и болна е оваа реалност каде што нема ниту еден сегмент каде што блескаме, му се збогтиса на народот од разно-разни Заевци, Вицевци, Анѓушевци.На егзодусот мора да му се стави крај, а првиот чекор до тоа е крајот на оваа политичка каста на власт!

Gepostet von Hristijan Mickoski am Dienstag, 10. September 2019

Претходно «
Следно »