EЛEКТPИЧEН КAРAВAН ОД ФOЛКCВAГEН: Kрoсoвeр со мoжнocти од прoдoлжeнa лимузинa

  • November 8, 2019

Германскиот Фолксваген на 19 ноември во Лос Анџелес ќе го претстави вториот член од своето eлeктричнo „ID“ семејство.

Се работи за караван со пет врати по ознаката „Space Vizzion“ кој од Фолксваген го гледаат како кросовер со можности од продолжена лимузина.

Од Фолксваген тврдат дека овој модел ќе има автономија од скоро 500 километри.

Освен скицата со дизајнерските линии, од Фолксваген покажаа и како ќе изгледа ентериерот, во кој се истакнуваат дигиталната контролна табла со тенок дисплеј пред возачот.

Продукциската верзија од овој модел би требало да пристигне кон крајот на 2021 година со различни верзии за Северна Америка, Европа и Кина.

Претходно «