KОСМОС:Груевски, Јанакиески и Трајковски се изјаснија за невини во случајот „ТНТ“

  • January 24, 2018

Во Кривичниот суд почна судењето за уривањето на станбениот комплекс „Космос“. Судењето ќе се снима тонски и визуелно.

Груевски, Јанакиески и Трајковски се изјаснија за невини во случајот „ТНТ“

И поранешниот министер за транспорт и врски Миле Јанакиески се изјасни дека не е виновен.

Поранешниот градоначалник на општина Гази Баба, Тони Трајковски, пак, рече дека технички го разбрал обвинението, но не и суштински, но не се чувствува виновен. Вработените во Гази Баба исто така рекоа дека разбрале за што се обвинети, но и тие не се чуствуваат виновни.

Сопственикот на „Космос“, Фијат Цановски, бара домашно и меѓународно вештачење, но и оштетно побарување за рушењето на неговиот објект.

Претходно «
Следно »