KAЗHETИ 50 ВОЗАЧИ ВО БИТОЛА: Битолските сообраќајци со голема акција во градот!

  • February 19, 2019
  • Коментари

На 18.02.2019 година полициски службеници од Секторот за внатрешни работи Битола извршиле контрола за брзина, зимска опрема, управување без возачка дозвола, нерегистрирани возила, непочитување првенство, исправност на возилата, товарни возила, безбедносен ремен, светло и aлкoxoл, при што биле контролирани 390 возила.

При контролата било констатирано дека 21 возачи го управувале возилото со поголема брзина од дозволената, 12 возачи управувале без возачка дозвола, кај пет возачи било откриено присуство на aлкoxoл и тие биле исклучени од сообраќај.

Пет возачи користеле мобилен телефон при управување на возилото, а тројца не користеле сигурносен појас.

Девет возачи биле писмено предупредени, а на 50 возачи им биле изготвени мандатни платни налози и ќе се соочат со соодветни глоби, а исто така, биле изготвени и 26 прекршочни налози.

При контролата откриени се и други 18 видови прекршоци.

Претходно «
Следно »