KOРИСНИ СОВЕТИ: Отстранете го непријатниот мирис од машината за перење и спречете расипување!

  • March 15, 2019

Секогаш кога ќе ја отворите машината за перење алишта, чувствувате непријатен мирис кој излегува од неа?

Тој мирис може и да се пренесе на гардеробата.

Постапката за чистење на машината е следнава:

Во упатството за користење на машината пронајдете информација за правилно чистење на филтерот. Запаметете дека филтерот треба да се чисти еднаш месечно.

Внимателно извадете го делот за детергнет. На долната страна често се собираат габички. Без оглед дали сте ги забележале или не, добро измијте го тој дел со помош на стара четка за заби и алкохолен оцет.[/caption]

Во бубањот ставете една шолја сода бикарбона. Одберете програм за перење на највисока температура (90 или 95 стпени) и на местото за детергент ставете еден литар алкохолен оцет.

Комбинацијата од сода и оцет ќе ги уништи наслагите од нечистотии кои предизвикале непријатен мирис.

Претходно «
Следно »