October 24, 2021, 8:40 am

Oд утре нови pecтрикции во Црна Гора

Поврзано

- Advertisement -
- Advertisement -

За влез во трговски центар, во гостителски објек, но и во мега и хипермаркети во Црна Гора ќе биде задолжителен сертификат. Сертификатот ќе биде услов и за влез во објекти каде се продаваат прехрамбени производи, а кои и имаат површина од 1.000 или повеќе квадратни метри.

Сопствениците, корисниците и управителите на тие објекти се должни да ја контролираат одредена личност за почитување на тие мерки.

Бројот на присутни лица на свадби и други приватни прослави кои се организираат во угостителските објекти, со поседување на Националниот дигитален сертификат, се ограничува на 50 и во случај церемонијата да се оддржува на тераса или во градина и во внатрешноста на угостителските објекти.

Latest News

Извештај на ЕК за Македонија: Кopyпциjaтa e pacпpocтранета во многу облacти и ocтaнувa пpaшaње нa зaгpижeнocт

Земјата има одредено ниво на подготвеност, односно е умерено подготвена да го примени правото на ЕУ и европските стандарди...

More Articles Like This